Boosheid is positief!

Vind jij het negatief als je boos bent? Of denk je, ik ben nooit boos? Na deze blog kijk je milder naar je eigen boosheid en begrijp je het nut ervan.

Ieder gezond mens is wel eens boos. Boosheid is mannelijke energie die je daadkracht geeft en je passie voedt. Het helpt je grenzen te stellen en je zakelijkheid aan te sporen. Als kind leer je van je ouders hoe zij verwachten dat je met je boosheid omgaat. Heb je het leren uiten dan zal je als volwassene het constructief en proportioneel gebruiken. Heb je aangeleerd om het te ontkennen dan stop je het weg.

Weggestopte boosheid (energie) zorgt ervoor dat je neerslachtig kan worden en verzuurt. Letterlijk, je lichaam wordt zuurder wat op lange termijn tot gezondheidsproblemen kan leiden. Als een dagelijkse gebeurtenis je triggert komt oude boosheid mee en wordt je reactie buitensporig. Je voelt je schuldig en ziet de afkeer van je omgeving. Het gevolg is dat je de boosheid nog dieper wegstopt.

En dan het meest pijnlijke. De sterkste trigger komt van je kinderen. Zo bepaald hoe jij met je boosheid omgaat weer hoe jouw kinderen er mee zullen dealen. Zie je de vicieuze cirkel?!  Deze is te doorbreken middels coaching en zelfreflectie! Boosheid moet ook stromen anders blokkeert het je liefde.